« Terug naar nieuws

Nierstichting Restaurant Driedaagse: gastronomisch genieten met minder zout

Ben jij een fijnproever en houd je van pure smaken? Op 6,7 en 8 maart doet restaurant Vlaar mee aan de eerste landelijke Nierstichting Restaurant Driedaagse. Top restaurants door heel Nederland serveren dan een fantastisch tasting menu met aandacht voor pure smaken en minder zout voor lunch of diner.  Laat je verleiden tot culinaire smaaksensaties en reserveer nu een tafel bij Vlaar voor een 3- of 4- gangen gastronomisch menu voor lunch of diner via www.restaurantdriedaagse.nl.

De Nierstichting Restaurant Driedaagse wordt vertegenwoordigd door top restaurants door heel Nederland (ook Michelin en Gault Millau) die van een diner een absolute smaakbeleving maken, met verse en pure ingrediënten werken en naar het seizoen koken en tijdens actiedagen een zoutbewust tasting menu serveren. Danny Rijs, chef-kok bij Restaurant Vlaar: Proef de ongezouten waarheid is voor mij niet alleen zout weglaten, maar met zuur, zoet, bitter en umami een andere smaakbeleving geven.”

Streven is om heel Nederland zoutbewuster te maken. En dat is hard nodig! Wij eten op jaarbasis een kilo te veel zout. Ruim 1,7 miljoen Nederlanders (circa 10 % van de bevolking) hebben chronische nierschade. Zout heeft hier een belangrijk aandeel in. Minder zout eten helpt nierschade te voorkomen.

Foto van terras

Vlaar Festival op 24 augustus van start

Het Vlaar Festival is weer in aantocht! Met een eigen culinaire week laat restaurant Vlaar haar gasten vanaf 24 augustus…

Foto van terras

Nieuwe zomerkaart met zeetong, chateaubriand en…

Proef de zomer met onze nieuwe dinerkaart met een aantal zomerse gerechten zoals agnolotti pasta met rivierkreeft, salieboter en ricotta, ossobuco…

Foto van terras

Groenten uit eigen moestuin

Wist je dat restaurant Vlaar een eigen moestuin heeft in Ankeveen? Met dit mooie zomerweer oogsten we volop kruiden, courgettes, tuinbonen en…