« Terug naar nieuws

Vlaar exclusief verkooppunt culinair zeezout & olijfolie

Restaurant Vlaar is sinds kort exclusief verkooppunt voor het Gooi van een aantal fantastische culinaire producten: Neolea Extra Virgine olijfolie en SOSO, natuurlijk en puur zeezout voor de culinaire liefhebber. SOSO fleur de sel is verkrijgbaar in een breed assortiment smaken zoals truffel, citroen met peper, saffraan, mediterrane kruiden of gerookte peper. De bijzondere design verpakking in moderne kleuren maakt SOSO tot een sieraad in de keuken. Een ideaal cadeau om te geven aan iedereen die van lekker eten houdt! SOSO is in ons restaurant te koop vanaf € 10,95. Neolea kost € 17,95 per fles van 500 ml.

NEOLEA: GET  MORE TASTE OUT OF LIFE

Neolea olijfolie zit in een stijlvolle witte fles met een olijfhouten dop. Het is een volledig verse, ongefilterde Extra Virgine olijfolie van de hoogste kwaliteit uit Corfu, Griekenland. Neolea is grieks voor ‘jeugd’. De naam symboliseert de puurheid van de olie met al zijn gezonde eigenschappen. De olijfolie wordt duurzaam geproduceerd en gaat rechtstreeks van de olijfgaard in de fles. Door de vroege persing blijven zowel de smaak als de gezonde bestanddelen zoveel mogelijk bewaard. Als je olijven heel vroeg plukt, levert dat weinig olie op maar wel eentje die bomvol antioxidanten zit. Dit geeft verrukkelijke én gezonde olie! Nederlander Bart Jan Manten is oprichter en bedenker van Neolea volgens de slogan ‘Get more taste out of life’.

ZOUT ALS SMAAKMAKER 

SOSO geeft een knapperige zout topping aan ieder gerecht en een smaaksensatie in je mond. Je gebruikt minder zout maar je proeft juist meer! Door de ongelijke afmeting en onregelmatige vorm van de zoutkristallen lossen ze in verschillend tempo op in je mond.  Om de pure sensatie optimaal te beleven, raden wij  aan om het SOSO zout niet tijdens het koken toe te voegen, maar juist achteraf als topping op je gerecht. Dit zorgt er ook voor dat het totale zoutgebruik afneemt. Het zout zit dan niet verscholen in het gerecht maar geeft juist een mooie interactie met de smaakbeleving van de natuurlijke ingrediënten van een gerecht.

KARAKTER 

Flor de Sal bevat net als andere zeezouten meer mineralen dan keukenzout. Het is dan ook een van de duurzaamste zouten en volgens sommigen in culinair opzicht ook het beste. Deze op natuurlijke wijze gewonnen zoutsoort bevat een zeer hoge dosering van waardevolle mineralen zoals jodium en magnesium. Bovendien is het percentage natriumchloride, een van de belangrijkste ingrediënten van traditioneel zout, relatief laag. SOSO is puur zout met een twist ieder soort smaak heeft zijn eigen karakter.

FLEUR DE SEL

Flor de Sal (zoutbloem) is een traditioneel natuurproduct van superieure kwaliteit. Het culinaire SOSO zeezout wordt gewonnen uit natuurlijke zoutpannen aan de Middellandse Zee. Onder speciale condities met hulp van de zon en de wind kristalliseren de zouten en mineralen zich als een dunne laag op het wateroppervlak. “SALT is born of the purest of parents: the SUN & the SEA’’ – Pythagoras. De kristallen die op het wateroppervlak drijven worden door de zoutboeren op ambachtelijke wijze met de hand geoogst en op natuurlijke wijze in de zon gedroogd, hier komen geen chemische processen aan te pas. Zuiver en onbehandeld.

Foto van terras

Nieuws voor wildliefhebbers: prachtig wildplateau

Wildliefhebbers opgelet! Momenteel serveren wij buiten de kaart om een prachtig wildplateau van diverse soorten wild zoals hert, fazant en duif…

Foto van terras

Kerstmenu bekend!

De feestdagen zijn weer in aantocht! Onze witte brigade heeft een prachtig kerstmenu samengesteld en ons restaurant is de hele…

Foto van terras

Vlaar heeft grootste online wijnkaart van Nederland

Goed nieuws voor wijnliefhebbers: restaurant Vlaar biedt vanaf heden in samenwerking met Best of Wines de grootste wijnkaart van Nederland! Met deze…