« Terug naar nieuws

Wijnmakersdiner met Miros de Ribera op vrijdag 1 november

Op vrijdag 1 november a.s. organiseert Vlaar een bijzondere avond voor wijnliefhebbers. Deze avond staat geheel in het teken van het Spaanse wijnhuis Miros de Ribera. Zij zijn zelf aanwezig om u te informeren over de bijzondere wijnen gedurende het diner. We serveren dan een gastronomisch 5-gangen menu met natuurlijk een bijpassend wijnarrangement van Miros, inclusief feestelijk aperitief, tafelwater en koffie voor slechts 87,50. Reserveer snel een tafel, dit mag je niet missen!

MENU

rode mojo, zalm, basilicum, rijstkrokant met zeewier

***

kabeljauw rouleaux, pompoen, chorizo saus

***

parelhoen, paddenstoelen, saus van jamon Duroc

***

ossenhaas, saus Espagnole, patatas bravas

***

crema catalana, kardemom, crumble, bloedappelsien sorbet

gastronomisch 5-gangen menu incl. bijpassend wijnarrangement van Miros,

feestelijk aperitief, tafelwater en koffie  87,50 p.p.

Miros is één van de toonaangevende wijnmakers uit de bekende wijnstreek Ribera del Duero, dat samen met Rioja en Priorat tot de bekendste wijngebieden van Spanje wordt gerekend.

Ribera del Duero heeft in vele opzichten de ideale ligging om een van Spanje’s beste wijnen te produceren: hooggelegen met een relatief kort seizoen en met wat kalksteen in de bodem. Miros de Ribera ligt aan de ‘golden mile’ van Ribera Del Duero, hier vindt je de meest gerenommeerde bodega’s en beste wijnen van het gebied.

De hoge kwaliteit van de Miros wijnen komt door een combinatie van factoren. Ten eerste de lokale versie van de Tempranillo druif, in de Ribera streek Tinto Fino of Tinta de País genaamd, die zich thuis voelt in het klimaat van de Ribera del Duero. Ten tweede, het in de zomer droge- en hete klimaat en de Miros wijngaarden die op 750 tot 1000 meter liggen. Deze hoge ligging van de wijngaarden zorgt voor grote verschillen tussen dag- en nacht temperaturen, waardoor druiven lang kunnen rijpen en tegelijkertijd hun frisse, pure fruit behouden. Ten derde, de bodem, die uit een mix van kalkzandsteen, klei en zand bestaat, is ideaal voor het verbouwen van Tinto Fino/País en levert een belangrijke bijdrage aan de hoge kwaliteit van de druiven.

Reserveren kan via www.restaurantvlaar.nl/reserveren of tel. 035-6561661.

Foto van terras

Surprise Night op 28 november: amuse diner aan de Chef’s table

Restaurant Vlaar organiseert de komende wintermaanden een aantal culinaire avonden: de Surprise Night met een fantastisch amuse diner aan de…

Foto van terras

Kerstmenu bekend!

Christmas is coming to town! Restaurant Vlaar is zowel kerstavond, eerste en tweede kerstdag open. We serveren een feestelijke kerstlunch…

Foto van terras

Geniet van het seizoen met wild

Geniet het hele najaar bij Vlaar van een gastronomisch 3- of 4-gangen wildmenu. Tijdens de lunch serveren we ook een…