oesters
– Gillardeau oesters 4,25 per stuk
lunchgerechten en salades
– bouillabaisse, crouton, rouille, forelkuit 23,50
– garnalencroquetten met limoenmayo en groene salade 15,50
– salade vis, coquille, gamba, tonijn, zalm, vis van de dag 23,50
– Caesar salad met kippendij, spek, Parmezaan, croutons (ook als vega te bestellen) 19,50
– salade Vlaar met gebakken gamba’s, coquilles, kreeft, steak tartaar, eendenleverkrullen, Pata negra, crème van limoen 24,50
– salade met gekarameliseerde geitenkaas, peer, stroop van rode wijn, tijm en biet, gesuikerde cashewnoten 21,50
lunchmenu
2- of 3-gangen lunchmenu 36,50 / 43,50
chef’s menu
Buiten de kaart om serveren wij een dagelijks samengesteld menu, gebaseerd op het seizoen:
3-, 4- of 5-gangen 43,50 / 55 / 65
bij de borrel
– plankje met Pata negra 80 gr. en gefrituurde olijven 16,50
– Aurélie (geitenkaas), gemarineerd in rode wijn, gekarameliseerd met rietsuiker 14,50
Heeren van Loosdrecht bittergarnituur:
– mini garnalen croquetten met limoenmayo 14,50
– bitterballen rundvlees met Franse mosterd en tafelzuur 11,50
– groenten bitterballen 11,50
– Kaasstengels 11,50
voor- en tussengerechten
– tataki van tonijn, furikake, zoetzure komkommer, teriyaki saus 18,50
– huisgerookte zalm rugfilet, mierikswortel crème fraiche, zuurdesem crouton 18
– gebakken eendenlever, appel tarte tatin, biet steranijs jus 18,75
– burrata, gerookte en gegrilde biet, pistache, stroop van port en aceto balsamico 17,50
– gebakken coquille, Pata Negra, salty fingers, saus van Pata Negra 19,75
– krokant gebakken zwezerik, crème van rode ui, biet, zwarte knoflook jus 19
– Stroganoff tartelette, shiitake, gegrilde paprika, gepofte rode ui, schuim van paprika 16,50
– steak tartaar op klassieke wijze, zuurdesem crouton 18,50
supplement eendenleverkrullen 6,50
– bouillabaisse, crouton, rouille, forelkuit 15,50
hoofdgerechten
– tournedos, paddenstoelen, pastinaak, rode wijn jus 38,50
supplement gebakken eendenlever 7,50
– kabeljauw, orzo pasta, gesmoorde prei, beurre blanc saus 28,50
– Iberico kotelet, zuurkool, gekarameliseerde appel, Calvados jus 27,50
– cannelloni van ricotta en paddenstoelen duxelle, shiitake, biet, knol, rucola saus 24,50
– krokant gebakken zeetong (500 gr) met Frites van Zuyd, groene salade en beurre aromatique 45,50
– dry aged entrecote (250 gr) met Frites van Zuyd, haricots verts, beurre de Paris 42,50
– steak tartaar op klassieke wijze, zuurdesem crouton met Frites uit Zuyd 24,50
supplement eendenleverkrullen 7,50
– vis van de dag dagprijs
– bouillabaisse, crouton, rouille, forelkuit 23,50
desserts
– pure chocolade bavarois, gekarameliseerde banaan, pinda nougatine, banaan roomijs 12,50
– chef’s dessert 12,50
– bread and butter pudding, gel van bramen, bosvruchten sorbet 12,50
– kaasplateau met 4 binnen- en buitenlandse kazen van ‘Echte Liefde’ 15,50
– scroppino van citroen sorbetijs, cava en wodka 8,95
Vier kerst bij Vlaar
Restaurant Vlaar is zowel kerstavond, eerste als tweede kerstdag [...]
WIJNAVOND
Restaurant Vlaar organiseert op donderdag 9 en 16 november [...]